Промяна
СВЯТ

ВИДЕО от войната: Показаха зрелищно унищожаване на “Шахед“ над Днепър

Украински военни показаха момента на свалянето на ирански дрон камикадзе в небето над Днепропетровска област, съобщава пресслужбата на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

Вражеският БПЛА беше унищожен по време на масово изстрелване на дрон на 10 февруари. Самият момент на поражението на дрона беше уловен в кадъра, след мигновена светкавица в небето отломките паднали в полето.

Масираната атака на Русия на 9 и 10 февруари – какво се знае
В нощта на 10 февруари Русия изстреля ирански дронове в Украйна от окупираните райони на Запорожка област.

Удар е регистриран в района на Хмелницки.

От 4 часа сутринта нашествениците започнаха да тероризират Украйна с ракети, пише УНИАН.

Според информация на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, от 21:50 на 9 февруари до 12:00 на 10 февруари противникът е изстрелял 71 крилати ракети (X-101 / X-555 – 43, Калибър – 28), както и до 35 ракети от комплекс С -300.

Украинските защитници унищожиха 61 вражески крилати ракети от 71 и 5 от 7 камикадзета, използвани от нашествениците.

След изследване на останките от невзривен „Шахед“, който Русия насочи към Одеса през октомври 2022 г., британският Conflict Armament Research, заедно с украинските военни, забелязаха, че бойната му глава е модифицирана.

Според тях бойните глави „са били набързо модифицирани с неподходящи слоеве от десетки малки метални фрагменти, които се разпръскват в голям радиус при удар“.

В допълнение към осколките, около обиколката на бойната глава са разположени още 18 по-малки „заряди“, които, разтопени от взривна вълна, са способни да пробият бронята и да създадат своеобразен експлозивен ефект „на 360 градуса“.

Натрупването на тези елементи значително увеличава способността на бойната глава да унищожава цели като електроцентрали, разпределителни мрежи, електропроводи и големи мощни трансформатори. Освен това значително затрудняват ремонта.

Превод

Още Новини

Back to top button