Промяна
СВЯТ

ВИДЕО от войната: Дрон-камикадзе на СБУ взриви руски танк

Дрон-камикадзе на Службата за сигурност на Украйна унищожи руски танк на фронта. Агенцията публикува видео от успешната атака във Фейсбук, пише Фокус.

Частите от Центъра за специални операции „А“ изпратиха на лов във въздуха FPV дрон с кумулативен боеприпас, предназначен за унищожаване на броня. Операторът забелязал движение на руски танк по пътя и насочил дрона към него.

Дронът се обърнал във въздуха, втурнал се в преследване на бронирани превозни средства и в крайна сметка настигнал машината.

„Руснаците се опитаха да избягат, но не успяха много добре. И продължаваме да унищожаваме нашествениците до пълна победа“, коментираха от СБУ.

В нощта на 4 март СБУ унищожи с помощта на дронове 8 единици руска техника: 5 танка, 2 БМП и един камион с боеприпаси. По време на операцията Център „А“ използва дронове с термовизионни камери, които пускаха мощни гранати по наземни цели.

На 8 март бойците на СБУ унищожиха тежка огнехвъргачна система „Солнцепек“ на въоръжените сили на Руската федерация с дрон-камикадзе. Съдейки по видеото, БПЛА я е ударил точно в момента на залпа.

По-рано медиите писаха как работят FPV дроновете и как се различават от конвенционалните. Такива дронове се използват активно от различни части на въоръжените сили на Украйна, тъй като са много бързи, маневрени и точни.

Превод
 

Още Новини

Back to top button