Промяна
Политика

Василев отговори на подигравката на Борисов за “младия“ Денков

Свидетели сме как една партия се преструктурира по най-демократичния начин. За нас е важно кандидат-кметовете да са образовани и можещи, уважавани в техните населени места. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

„Както г-н Петков каза, току-що беше допълнен Националният съвет с още 9 члена.

Всички региони ще имат право да излъчват членове на НС, освен тези, които се избират на конгреса. Има избрани координатори и общински координатори. Това е и основната подготовка, която започваме за местните избори догодина“, допълни го Василев.  

Попитан докъде са стигнали преговорите за кабинет, ето какво обясни акад. Николай Денков. 

„Както знаете процесът стартира с общата среща, на която представихме началния списък от приоритети. Твърде рано е да говорим за състав на кабинета. Когато е готова подкрепата, тогава. Винаги съм се стремял да бъда реалист, това означава, че възможността да съставим кабинет не е особено висока. Сигурен съм, че ГЕРБ биха могли да се включат в този проект. БСП имаше очаквани коментари, свързани с политиките им. Ще видим какъв ще е подходът на ДПС.“

Той припомни трите етапа на процедурата за съставяне на кабинет – списък от цели, кои са партиите и по какъв начин биха се включили в процеса и третия етап е как да бъде оформена подкрепата. Денков каза, че ПП в момента са в началото на първата фаза.

„Не виждам защо да се занимавам с коментарите за моята личност. За мен е важно дали можем да се справим със съставяне на правителство. Всичко останало е просто шум в пространството“, допълни той. 

„Ако визирате коментара на г-н Борисов, че той и Денков са на една и съща възраст, явно не борави с числата, защото ги дели почти един мандат“, завърши Василев. 

Още Новини

Back to top button