Промяна
ОБЩЕСТВО

УДАРНО: 400 ченгета излизат срещу изборните измами на ГЕРБ-ДПС във вилаета на „горския на Бойко“ Бейзат Яхя

Над 400 служители на МВР ще се грижат за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите преди и по време на изборите в Шуменско – вилаета на деребея от ГЕРБ-ДПС Бейзат Яхя, наричан „горския на Бойко“.

Около 300 от тях ще реагират на сигнали и ще изпълняват задачи по охраната на изборните секции, обществения ред, изборните материали и пожарната безопасност. Това съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

СТРАХ в Делиормана: Патерицата на Бойко Илтер Бейзатов се завърна, заля Венец с плакати на шайката (ГАЛЕРИЯ)

Освен охраната в секциите, на разположение в ОД на МВР в Шумен са и мобилни групи. Те ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и криминалисти.

Синът на Яхя – Илтер Бейзатов, е винаги на първа линия до тартора на шайката

Служители на сектор „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР в Шумен ще оказват съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което ще им послужи само и единствено да упражнят правото си на глас.

ГЕРБ и ДПС като свински черва: Бойко и Вальо Златев друсат кючек на сватбата на Илтер Бейзатов (баща му коли и беси в Шумен)

За да бъде издадено удостоверение, е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОД на МВР, в районните полицейски управления в областта или участък към тях до 17:00 часа днес, или на 2 април, от 8:30 до 19:00 часа.

Както БТА съобщи вчера, засилено е полицейското присъствие в Шуменско. До 5 април в областта ще се извършват и засилени проверки за ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия.

Материалът УДАРНО: 400 ченгета излизат срещу изборните измами на ГЕРБ-ДПС във вилаета на „горския на Бойко“ Бейзат Яхя е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button