Промяна
СВЯТ

Тръмп пристигна в Ню Йорк, за да „направи Америка отново велика“, ето какво се случва ВИДЕО

Бившият американски президент Доналд Тръмп пристигна с частния си самолет от щата Флорида в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинения, свързани с разследването за подкупване на порноактриса, за да купи мълчанието ѝ по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г., съобщават Ройтерс и БТА.

Процесът срещу Тръмп е първият подобен случай на повдигане на обвинения за криминално престъпление срещу бивш американски президент.

Той е още по-знаков, тъй като 76-годишният милиардер републиканец отново се включи в надпреварата за номинация на Републиканската партия, за да си върне президентския пост през ноември 2024 г.

Неговият частен „Боинг 757“, върху който е изписано неговото име, кацна около 19:25 ч. по Гринуич в понеделник на летище „Ла Гуардия“ в Ню Йорк.

Точно преди да напусне имението си в Мар а Лаго във Флорида, Доналд Тръмп написа с главни букви в социалната си мрежа Трут Соушъл, че се отправя към Ню Йорк, за да „направи Америка отново велика“ и че е жертва на „лов на вещици, когато ( неговата) велика страна потъва в ада“.

В Ню Йорк районът около „Тръмп Тауър“, където бизнесменът ще остане 36 часа, е под засилена охрана от дни, въпреки че само шепа демонстранти за и против Тръмп протестират там. От петък един негов противник се разхожда с два надписа: „Затворете го и… Изхвърлете ключа“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още Новини

Back to top button