Промяна
Политика

Тошко Йорданов разкри за секретен доклад на ДАНС, изобличаващ чудовищни измами със…

„Сглобката вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа – това e сглобка Магнитски и за финансови интереси“, заяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

„ИТН е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата – това е истината„, подчерта той.

За него страхът от Магнитски диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват.

Скандалите между тях са винаги за пари – това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва“, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

„Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече.

Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите“, отбеляза Тошко Йорданов, цитиран от БНТ.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха„, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва.

Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса“, каза Йорданов.

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.

Още Новини

Back to top button