Промяна
Любопитно

Страшен скандал на плаж Каваци – 8 момичета преживяха нещо ужасно

Нагло отношение, липса на такт и брутално изгонване. Това преживяха две репортерки от агенция БЛИЦ на един от плажовете в Каваци, Созопол и по-специално бар „Сахара“.

Компанията от осем момичета решила да отседне на един от плажовете там малко след 10 часа днес. Привидно всичко било наред, имало надписи, че плажните принадлежности са безплатни. На част от чадърите пишело, че са резервирани, но друга част били свободни.

Осемте момичетата заели един чадър с 4 шезлонга, за да не изнагляват и да оставят място и за други туристи.

 

При пристигането им ги посрещнала сервитьорка, която ги настанила. Момичетата поискали меню и възнамерявали да поръчат.

Виждайки че си носят минерална вода обаче и осъзнавайки, че няма да направят голям оборот, след 10 минути пристигнал управителят на бар „Сахара“ и с мутренски тон им заявил, че на плажа консумацията отвън е забранена. Момичетата се съгласили и казали, че ще си поръчат от бара. Отношението му било крайно пренебрежително.

Осъзнавайки, че момичетата няма да направят достатъчно голяма сметка, той им казал, че чадърът е резервиран. На въпрос: „Къде пише?“ и на кой чадър могат да се преместят, той попарил момичетата и им казал, че всички чадъри са резервирани и трябва да напуснат плажа.

Две минути след него дошъл и по-млад служител, отговарящ перфектно на имиджа на „селски бек“, който с най-грубия тон казал на момичетата да напуснат, защото всички чадъри са резервирани.

Запитан защо на част от тях има табела за резервация, на други – не, той отвърнал, че си имал тетрадка, в която пише всичко.

Момичетата станали да си ходят, но разкрили на двамата мъже, вживяващи се като мутри, че две от тях са журналистки и ги подготвили, че грубото им отношение ще бъде отразено в медиите. Тогава, очаквано, ситуацията се променила и всички станали доста по-благи и любезни.

Извинили се за поведението си и за „станалото объркване“, а сервитьорката гонила бесните момичета по плажа, за да им се обяснява.

От управата на заведението се оправдали, че туристите нямали право да внасят напитки на плажа защото може да заразят другите хора с коронавирус и това било по наредба на Министерството на здравеопазването.

След дъжд качулка, обаче, както са казали хората. Казали са също и „Всяко зло за добро“, защото на стотина метра по-надолу компанията открила страхотно заведение с красива и усмихната сервитьорка, която била любезна от самото начало, без да знае, че две от дамите работят в голяма медия.

Явно от това заведение знаят и как се прави бизнес и вземат пример от гърците, черпейки клиентите с безплатни плодове към всяка поръчка.

Още:

Джип навлезе в морето на „Болата“, за да пусне лодката си във водата. Плажът е извън защитената зона, но по Закона за устройството на Черноморието е забранено спирането върху пясъка и пясъчната зона, заяви пред Nova кметът на Българево Георги Янев.

Нарушението бе извършено през последния уикенд.

По думите му общината често получава сигнали за подобни нарушения, защото голяма част от посетителите на „Болата“ не са наясно с правилата за резервата и разрешените зони.

Янев обясни, че следващата стъпка е пращане на сигнал до РИОСВ Варна за нарушението.

„Глобите са от 1000 до 3000 лева за първо нарушение, до 6000 за второ – доста солени“, каза кметът на Българево.

„Не е приятно в час пик между плажуващите да влизат автомобили, за да си пускат лодките. Трябва да се намери баланс между плажуващи и тези, които искат да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на държавата, ние единствено можем да подаваме сигнали“, заяви Георги Янев.

Още Новини

Back to top button