Промяна
ОБЩЕСТВО

Старица-затворник в Promiana.eu! Нелегални социални домове плащат такса „спокойствие“ в МТСП, къде е Лазар Лазаров?

Пореден разтърсващ скандал в дом за възрастни хора, който по закон е под наблюдението на Министерството на труда и социалната политика на известния със своята тънка душевност и нежни влечения Лазар Лазаров, разбуни обществото преди дни.

Заключена, без достъп до храна и до тоалетна – така подалата сигнала жена твърди, че открива майка си, само три дни след като я настанява в дом за възрастни хора. Решила да я посети изненадващо, а в дома не открила хора от персонала, освен охраната на социалното заведение, предаде Нова телевизия.

Това ли е социален министър? Лазар Лазаров пръска милиони за крими поръчки, не дава лев за вода на бедните (СИГНАЛ от омбудсмана)

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, разказва дъщерята и допълва, че в дните, които майка ѝ прекарва в дома, възрастната дама не е била обгрижвана и дори не е била преобличана. Емилияна Стойнева настанява майка си на 5 март, а на 8, в Деня на жената, решава да я поздрави лично и я посещава. За да види ужасяващата картина.

Собственикът на социалното заведение, естествено, отхвърля обвиненията, като има своя версия за случилото се.  Собственикът на дома за възрастни хора обясни, че жената била в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка в името на сигурността на пациентката.

Promiana.eu брои милионите: Лазар Лазаров дава 17 260 097 лв. за онлайн платформа, колко е комисионната? (ФАКТИТЕ)

„Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса”, коментира той. По думите му възрастната жена сама се преобличала многократно, а кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, които мили пода!

Така за пореден път се оказва, че ръководеното от Лазар Лазаров Министерство на труда и социалната политика (МТСП) не изпълнява функциите си или умишлено продължава да си затваря очите за подобни случаи. Подопечната му Агенция за качеството на социалните услуги, която е на негово подчинение, очевидно не изпълнява своите функции. Служители от Агенцията твърдят, че има домове в които не се извършват проверки, а собствениците им си плащат такса „спокойствие“ на ръководството на Министерството на труда и социалната политика. Публична тайна са и десетките домове, които работят необезпокоявано извън закона.

Само в Promiana.eu: Почват арести – министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта

Дали това е поредната корупционна схема, която ощетява най-уязвими българи? Корупцията във ведомството на министър Лазаров Лазаров, която се замита под килима, е особено жестоко престъпление, защото съсипва човешки съдби и лишава от живот хората в нужда. Още колко загубени живота трябва да отчетем, за да реагират покровителите на Лазаров и колко според тях е цената на човешкия живот, пита информаторът на Promiana.eu.

Promiana.eu подава сигнал до ДАНС: Поискал ли е министър Лазар Лазаров 2,5 млн., за да потули кражби за 70 милиона?

Очаквайте в Promiana.eu подробности за злоупотребите в Агенцията по заетостта, „надутите“ обществени поръчки в МТСП и продължаващата практика на злоупотреби в Програмата за храни. По груби сметки злоупотребите на социалния министър и приближените му надхвърлят 100 млн. лева. Които можеха да отидат за помощ на пенсионери, инвалиди и безработни…

Материалът Старица-затворник в Promiana.eu! Нелегални социални домове плащат такса „спокойствие“ в МТСП, къде е Лазар Лазаров? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button