Промяна
КРИМИНАЛНИ

Спецакция разтърси Старозагорско, има много арестувани

Седем души са задържани по Закона за МВР по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност в област Стара Загора. Това съобщават на сайта на Областната дирекция на полицията.

По време на акцията, на 14 и 15 юни, са регистрирани 18 престъпления. Проверени са 1194-ма души, 863 моторни превозни средства, 19 пункта за черни и цветни метали, 38 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа, 24 питейни и увеселителни заведения, както и 36 търговски обекта.

Съставени са над 400 фиша и акта за установяване на административно нарушение.

Образувани са четири досъдебни производства и шест бързи производства, допълват от МВР.

В акцията са участвали служители от Областната дирекция на МВР – Стара Загора, Районните управления в областта и служители на Зонално жандармерийско управление – Кърджали. Обект на проверка са били различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата.

Поредица от специализирани полицейски операции бяха извършени през март в старозагорския квартал „Лозенец“. По време на тях бяха проверявани заложни къщи и игрални зали, както и се извършваха проверки за допълнителни тайници в автомобилите.

Още Новини

Back to top button