Промяна
ОБЩЕСТВО

СМЯХ! Гешев вика Кирил Петков и Лена, пита ги кои са топ бандитите в България

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Смях в залата! Премиерът Кирил Петков и шефката на политическия му кабинет Лена Бориславова ще бъдат привикани на разпит в прокуратурата, за да кажат какво знаят за вършени от други хора престъпления. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Дотук се стигна след като миналата седмица министър-председателят се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Разговорът бе по инициатива на Гешев, който е поискал да обсъди планираното от управляващите закриване на специализираните съд и прокуратура. След срещата се разбра, че Петков не е променил позицията си по този въпрос.

По време на разговора обаче министър-председателят е попитал главния прокурор защо не се предприемат действия срещу хора, които според него били в основата на икономическата и криминалната престъпност в България. Гешев отговорил, че разследванията се водят основно от МВР. След това обаче главният прокурор сезирал свой заместник за казаното от Петков.

Главният прокурор е действал, защото имал задължение по закон да информира прокуратурата, ако разполага с данни за престъпление.

Затова Петков и Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат извикани в прокуратурата, за да предоставят пълен списък на престъпниците. След това държавното обвинение щяло да провери данните.

Материалът СМЯХ! Гешев вика Кирил Петков и Лена, пита ги кои са топ бандитите в България е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button