Промяна
Политика

След разпри и кавги: Депутатите приеха заглавието на законопроекта за Изборния кодекс TV

Депутатите приеха промяна на заглавието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Общо гласуваха 150 депутати – „За“ – 123, против – 26, въздържал се един. Депутати поискаха прегласуване – при него дадоха своя вот 159. за – 123, против – 36, няма въздържал се.

Зам.-председателят на НС Росен Желязков коментира, че са загубили цял ден по процедури по отношение на наименованието на закона. 

Бурният дебат продължи няколко часа. Дебатът започна също с размяна на обвинения. Като Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ беше отстранен от зала. А малко по-късно наказанието на Настимир Ананиев бе отменено. 

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ бавиха възможно най-дълго време процедурата.

Заседанието приключи бурно и с разправии относно начина на водене, продължителността на почивките и времето, дадено на отделните партии за изказвания. 

Депутатите отново наскача да се разправят помежду си по време на изказване на Йордан Цонев от ДПС. „Не правете процедури, с които показвате агресия без никакво познаване на правилника. Г-н Василев (Асен Василев), още не съм завършил, искате процедура“, заяви той. „Стояхте тук 20 минути да губите времето на целия парламент и пак искате процедури. И сте се изказвали днес само един народен представител по същество от вашата група и над 50 процедури. И сега се хващате за времето. Всички граждани гледат какво правите“, добави той. 

Още Новини

Back to top button