Промяна
ОБЩЕСТВО

Шефът на „Евролаб 2011” съди депутат от ПП за „6 млн. подкуп” (ОТВОРЕНО ПИСМО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Драмата на границата се задълбочава. Васил Димитров, шефът на фирма „Евролаб 2011”, която държи лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево”, информира с писмо всички медии, че ще сезира прокуратурата и компетентните органи за лъжливи факти, изнесени от депутата от „Продължаваме промяната” Росен Костурков по bTV тази вечер.

Народният представител заяви, че бил предложен подкуп от 6 млн. лева, за да бъде оставена въпросната фирма да работи на границата. Според Костурков на място се е извършвала контрабанда и затова нямало камери, които да „хванат” какво точно се случва.

Собственикът на фирмата Васил Димитров реагира мигновено. В отворено писмо до всички медии той отбелязва още, че ще поиска право на отговор от bTV, за да разкаже за натиска, на който е подложен, както и да опровергае думите на Костурков, които сами по себе си са тежки престъпления по смисъла на НК. Димитров е категоричен, че ще потърси и персонална отговорност на депутата по съдебен път.

Ето пълния текст на писмото:

Във връзка с изнесените лъжливи факти от народния представител от ПП Росен Костурков, отправени от ефира на предаването „Лице в лице” по БТВ на 23 май 2022 г., ви информирам следното:

Веднага ще сезираме прокуратурата и компетентните служби, за да установят дали казаното отговаря на истината.

Ще поискаме право на отговор от БТВ, за да разкажем за безпрецедентния натиск срещу фирмата, както и за лъжите, които управляващите се опитват да лансират по адрес на работата ни.

Ще търсим персонална отговорност от Росен Костурков по съдебен път.

Колкото и лъжи и спекулативни твърдения да се изговорят, това няма да промени истината.

Материалът Шефът на „Евролаб 2011” съди депутат от ПП за „6 млн. подкуп” (ОТВОРЕНО ПИСМО) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button