Промяна
Политика

Шамар за политиците: Борисов с горещ коментар за изборите ВИДЕО

Ниската избирателна активност е шамар за цялата политическа класа. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ще вляза в малка конфронтация. Преди местните избори казах, че основната цел на ГЕРБ е да е първа политическа сила.

Кандидатите на ГЕРБ печелят 95 общини на първи тур, от тях 7 са областни града“, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му в 71 общини кандидати на ГЕРБ отиват на балотаж, както и в 17 областни града, като влиза с водещ балотаж.

„537 000 гласа за нас. Имаме 1500 местни депутати в страната. 273 000 гласа за ППДБ в страната. Дори БСП и ДПС имат повече от промяната“, обясни Борисов.

„Резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите“, уточни той.

В София 3 години се водеше целенасочена атака от всички срещу Фандъкова, срещу ГЕРБ. Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега ние ще спасим от спасителите. Аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, те са мързеливи.

„С 23 общински съветници имат към днес първите, от 61, те имат възможност да правят мнозинства с БСП сглобка, с „Възраждане“, с ИТН или с нас. Само че 3 години те бяха безмилостни. Всяка фуга, всяка плочка, всяко паве беше снимана от вас“, посочи той.

Резултатът за мен за София е очакван след тази масирана атака срещу нас. И заслужен. Поздравявам победителите. Така е коректно. И нека по-добрият да победи“, добави той.

Относно това кого ГЕРБ ще подкрепи на втория тур в София, той каза: „Както Хекимян каза – по-добре държавна собственост, отколкото Държавна сигурност. След като нямаме общо решение на двете партии за изборите в страната, да си гласуват по съвест“.

„След като ВАС се е произнесъл, приемам решението за такова“, коментира той връщането на машинното гласуване за втория тур.

Борисов каза защо, според него, активността на изборите е ниска: „Смятам, че причината е дългата ваканция на децата. Прекрасно време, София се изпразни“.

„Аз лично не се ядосвам хич. Това са 18 години да управляваш столицата. Това е огромен период от време. Аз 2 мандата съм там. Нека да видим разликата. В страната видяхме промяната. 3 години хаос, скандали“, каза той във връзка с резултатите на ГЕРБ в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още Новини

Back to top button