Промяна
ОБЩЕСТВО

Само в Promiana.eu: 30 млн. кеш за печатница на олигарх до Корнелия отказа БСП от машинното гласуване

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

В средата на април депутати от БСП внесоха проект за промени в Изборния кодекс, които предвиждат връщане на хартиената бюлетина като алтернатива на машинния вот.

Гласуването на хартия отпадна с последните промени в Изборния кодекс.

Промените влязоха в сила при изборите за 46-о и настоящото 47-о народно събрание, като според сегашните правила машинният вот е задължителен при секции с над 300 регистрирани гласоподаватели.

Задругата Бойко-Корнелия дава 300 млн. на червен депутат за екостикерите (СКАНДАЛНИ ФАКТИ)

От партията твърдят, че масовото въвеждане на машинно гласуване довело до рекордно ниска избирателна активност. Предложението на БСП предвижда хартиените бюлетини отново да станат алтернатива във всички секции.

Причините Столетницата отчаяно да иска хартиената бюлетина са доста по-прозаични – пари и купуване на гласове, разкри източник на Promiana.eu.

Ако се върне любимият на ГЕРБ начин за гласуване, с който най-лесно се купуват избори, в БСП олигарх ще влязат 30 милиона лева!

Става дума за бившия червен народен представител от Бургас Петър Георгиев Кънев, собственик на печатница „Демакс”, която отново ще печата бюлетините, ако социалистите успеят да ги върнат.

Любопитно е, че мултимилионерът Кънев, който е един от най-близките баровци до Корнелия,  дори не е член на БСП – и двамата са стари седесари, разкри източникът на Promiana.eu.

Затова червените не искат машинно гласуване – техният човек ще загуби 30 милиона и ще отпадне вариантът с купуване на избиратели, завърши информаторът ни.

Материалът Само в Promiana.eu: 30 млн. кеш за печатница на олигарх до Корнелия отказа БСП от машинното гласуване е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button