Промяна
ОБЩЕСТВО

Руският „Балкански поток” отвява Бойко и ГЕРБ! Борисов скъсал доклад на ДАНС за газопровода

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Страхотен скандал може да помете не само ръководството на ГЕРБ, но и да постави под заплаха имиджа на България в цивилизования сеят.

Още през 2017 г. ДАНС е видяла в „Балкански поток“ опит за задушаване на Украйна“, показаха документи, разпространени в сайта за разследваща журналистика bird.bg.

Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателите на Народното събрание са се запознали през 2017 г. със справки на ДАНС за проекта „Балкански поток”. В тях се твърди, че целта на Русия с този проект е до 2020 г. да изолира Украйна от газовите доставки и по тази тръба няма да дойде газ за България, пише „Галерия“.

Бойко Борисов хвърли цялата енергия и държавен ресурс да завърши проекта до 2020 година и после гордо се снима с Путин, Ердоган и Вучич.

Само дето от България, Русия, Турция и Сърбия само една държава няма полза. Разбира се, нашата.

В справките на ДАНС през 2017 година все още не се говори за „Балкански поток“, а за „проект за пренос на газ по съоръжение от „Турски поток“.

Цената на проекта и трасето напълно отговарят на реализирания от правителствата на Бойко Борисов газопровод. За пред хората той е кръстен „Балкански”, а всъщност си е чисто „Руски поток”.

Истинската цел, както се вижда от справката на родните служби, е изцяло в полза на Кремъл. Русия ще може да заобиколи изцяло Украйна благодарение на тръбата, минаваща през България.

Втора справка на ДАНС от декември 2017 г. доказва как лидерът на ГЕРБ е знаел, че газопроводът не носи и кубичен метър суровина на България.

Забележете! Службите докладват, че „Газпром“ едностранно е променил параметрите за пренос на газ през българска територия. Целият обем ще се транзитира през България в посока Сърбия, Гърция и Македония. А количества за вътрешния пазар не са предвиден. Реакция обаче няма!

Припомняме, че 3 милиарда лева финансиране на руската тръба стана с пари на българските данъкоплатци.

За да се угоди на Путин, администрацията на Борисов погази стотици административни наредби, което беше доказано в доклад на Инспектората на Министерския съвет, поръчан от правителството „Петков”.

Европейската прокуратура разследва прехвърлянето на строителството на руския поток на огромен брой техника, купена по програми на ЕС – абсолютно недопустимо!

В същото време газовата ни връзка пъплеше със скоростта на костенурка и 12 години никой не искаше да я завършва, за да не получим евтина суровина от азерите.

За „Балкански поток” като подизпълнители бяха наемани близки до ГЕРБ фирми. Служебният джип на една от тях дори беше открит в баровското имение на Севда Арнаудова, личната пиарка на Борисов, покрай ареста им.

Луксозното возило обслужвало съпругът на Севда – Делян Димитров, който е калинка в „Булгартрансгаз”.

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че че забранени от ЕС емисари на Кремъл са се виждали с ръководството на хунтата – Бойко Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова.

Още от 2020-а има доклад, че с анексирането на Крим Украйна губи 80% от своите находища на нефт и газ.

Така реализирането на „Балкански поток” прави България изцяло зависима от Русия. А и до ден-днешен никой не казва къде е пътната карта на газопровода.

Нещо повече – в Плана за устойчивост и развитие, разработен от ГЕРБ, Томислав Дончев лично записа превръщането на нашите ТЕЦ централи в такива, работещи на руски газ. Кабинетът „Петков” обаче махна това от плана, по който ще получим 13 милиарда евро от ЕС.

Бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди тезата, че в България е било пълно с руски агенти по времето на строежа на тръбата. 1727 чужди граждани са работили на обекта по изграждането на „Турски потон”, от тях 1348 руски граждани, останалите беларуски и други.

Цветан Цветанов направи обосновано предположение, че Борисов, Дончев и Петкова са правили срещи с хора от забранителния списък на ЕС и САЩ  – Александър Бабаков и Александър Воробьов на територията на България. А някои от тези срещи са провеждани в централата на ГЕРБ, където е бил посрещнат Гари Каспаров. „Ако знаеше Гари Каспаров кой е ходил там, надали щеше да излезе и да застане с тази позиция”, предположи Цветанов.

За да заобиколят забраните на ЕС и САЩ, Бабаков и Воробьов са влизали в страната ни чрез определена виза. даваща им хуманитарен статут. Обикновено поводът е нужда от медицинска помощ.

Работа на бившия външен министър Екатерина Захариева е да обясни как забранени от ЕС и САЩ лица се разхождали на спокойствие у нас.

В крайна сметка тази двойна игра на България при ГЕРБ плюс „Северен поток“ 2 позволи на Путин да започне войната в Украйна, която дотук отнесе стотици хиляди живота, милиони бяха принудени да напуснат домовете си.

Материалът Руският „Балкански поток” отвява Бойко и ГЕРБ! Борисов скъсал доклад на ДАНС за газопровода е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button