Промяна
Политика

Разбиха Асен Василев: Мило келнерче! Забрави ли своите учители?!

Диян Стаматов – общински съветник в СОС, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България, директор на 119-о СОУ “Акад. Михаил Арнаудов” в София, бивш заместник министър на образованието, излезе с позиция по повод думите на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, с които засегна българските учители -„Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да навлизат нови кадри”, пише Tribune.bg

Ето какво пише Деян Стаматов във фейсбук:

От Ататюрк до Асенчо

Кемалисткият лозунг „Селянинът е господар на нацията“ се заражда по време на пребиваването на Мустафа Кемал Ататюрк по българските земи.

Барон Кинрос описва следния случай: „… В сладкарницата на грандхотел „България”, където Мустафа Кемал обича да си пие кафето, влиза възрастен селянин с шаячна аба, калпак и цървули… Келнерът обаче се преструва, че не го забелязва.

След настойчиви подтиквания отива и грубо го предупреждава, че няма да му сервира… Разгневен, селянинът вдига заплашително тояга и изрича мисли, които поразяват посетителите и особено Мустафа Кемал:

– Как имате смелостта да ме гоните? – протестира селянинът. – България се храни от потта на челото ми! Моята пушка пази България!

Извиканият на помощ полицай също не може да излезе на глава с него и се принуждават да му сервират.”

Наш Асенчо, в ролята на келнера от сладкарницата на грандхотел „България” показа същото отношение към български учител. Погледна към дупките в чорапогащника, но не се направи, че не ги забелязва, а насочи вниманието на всички към тях!

Мило келнерче!

Забрави ли своите учители?! Забрави ли, че дори в годините на безпаричие българският учител не се отказа да образова децата на България?! 

Време е да станеш и да сервираш едно кафе на учителя с дупки на чорапогащника, защото си там, за да служиш на хората, а не да им се подиграваш!

Още Новини

Back to top button