Промяна
КРИМИНАЛНИ

Районният съд в Ст. Загора остави в ареста шофьора на сръбския автобус, катастрофирал на АМ „Тракия“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 40-годишния сръбски гражданин Д. К. Това съобщават от пресцентъра на институцията, предава БТА.

Спрямо него е повдигнато обвинение, че на 14 август на автомагистрала „Тракия“ в района около Стара Загора, при управление на автобус, е нарушил правилата за движение по пътищата и е предизвикал по невнимание пътен инцидент. С това шофьорът е причинил средни телесни повреди на 12 деца на възраст от шест до 16 години и на 40-годишен мъж, както и тежка телесна повреда (загуба на крак) на 42-годишен мъж, уточняват от Районния съд.

В състоялото се съдебно заседание представителят на Районна прокуратура – Стара Загора е заявил, че поддържа искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Защитникът е пледирал за мярка „подписка“ или „парична гаранция“ и е представил нотариално заверени декларации от български гражданин, че предоставя жилището си в София за целия престой на обвиняемия на територията на България. Д.К. е заявил, че искрено съжалява за случилото се, допълват от пресцентъра.

Съдът е решил, че събраните до момента доказателства позволяват да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието. Отчитайки, че той е чужд гражданин и няма адресна регистрация в България, както и тежестта на повдигнатото обвинение, съдът е решил, че ако сръбският гражданин бъде освободен, има реална опасност той да се укрие, коментират от Районния съд.

Определената мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора в тридневен срок. Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда, напомнят от институцията.

 

Междувременно стана ясно, че след катастрофата у нас, сръбското МВР е разпоредило спешна проверка.

Оказва се, че на собственика на автобуса са съставени 99 акта за нарушения, свързани с тахографите и работното време на водачите.

Наложените са глоби за над 3,5 милиона динара.

Нарушения са открити и при наемателя на автобуса. Съставени са му 4 акта. Глобата, която може да получи, е 420 000 динара.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button