Промяна
СВЯТ

Путин заяви, че Германия все още е под окупацията на САЩ ВИДЕО

„Както знаете, след Втората световна война Германия беше разделена на четири сектора – американски, английски, френски и съветски. Съветският съюз официално прекрати този окупационен статут, но Съединените щати не го направиха.

Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република Германия има американски окупационни войски. И фактически там има много от тях“, заяви Путин на среща със студенти по повод Татянин ден, който в Русия е и Ден на студента.

Държавният глава припомни на учениците, че съветските войски са били в Австрия, но са я напуснали доброволно. Русия, като правоприемник на Съветския съюз, действа като гарант на конституцията и неутралния статут на Република Австрия.

Официално! Берлин изпраща танкове за Киев, Олаф Шолц дава гаранция, че…

„Много обикновени граждани в Австрия знаят това и са благодарни на Русия за тази позиция. Що се отнася до другите европейски страни, ситуацията е сложна“, добави президентът.

Путин подчерта, че Русия е само част от световната култура, но много важна част, и трябва да бъде разбрано значението и ролята на руската култура за световното многообразие.

Защитата на „брака, като съюз между мъж и жена“, се е превърнала в принцип на руската културна политика, изтъкна още той.

В указ на държавния глава, публикуван днес на официалния портал за правна информация на Русия, пише, че „защитата на традиционните семейни ценности и институцията на брака като съюз на мъж и жена“ ще бъде част от основните държавни политики в областта на културата.

Още Новини

Back to top button