Промяна
СВЯТ

Посланикът на Израел у нас с мрачна прогноза: Войната няма да приключи за ден-два

Трябва ни морална подкрепа, трябва светът да разбере каква сериозна трагедия ни сполетя. Преди два дни нашият президент каза, че инцидентите от миналата събота са били най-сериозните за еврейската нация след Холокоста. Ще се бием с „Хамас“ докато го унищожим. Атакуваме всяко място, за което знаем, че има терористична дейност.

Това каза за Bulgaria ON AIR посланикът на Израел в България – Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

„В едно от селата в Израел живееха 1000 души – над 100 от тях бяха изклани. Една от тях е жена на 30 години, която беше бременна. Те я обиха, отвориха корема ѝ, за да се уверят, че и бебето е умряло. Те убиват бебета, убиват деца, жени, те изнасилват и вземат заложници. Взеха 82-годишна за заложник. Оцеляла е от Холокоста, на инвалиден стол е. Настояваме за освобождаване на заложниците. Ако трябва, ще ги освободим с военна сила”, каза още Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

Н.пр. Йоси Леви Сфари подчерта, че подкрепата за Израел е подкрепа за доброто, а страната му има военна подкрепа от САЩ.

„Вчера президентът на САЩ направи много ясно изявление в подкрепа на Израел и даде да се разбере, че всичкото военно оборудване, което ни трябва, ще ни бъде изпратено. Трябва ни пълна легитимност на задължението на Израел да защити гражданите ни и да се бие срещу „Хамас“, заяви Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

„Подобни терористични организации ще бъдат напълно унищожени. Ще бъде много дълга война, няма да приключи за ден-два”, коментира Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

Той отбеляза, че основният фронт е южният и в Израел се надяват, че никой няма да сбърка да отвори още един фронт на север – Ливан или Сирия.

„Ние няма да сме сами. Ако има атака от север, на нея ще се отговори много твърдо. Иран е заплаха за мира в света. Войната в Близкия изток е пред прага на Европа. Иран не е заплаха само за Израел“, каза Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

„Не водим война срещу палестинските цивилни, хиляди от тях работят в Израел. Работят в същите села, които завладяха и където убиваха. Свидетели сме, че има пълна подкрепа на цивилните към действията на „Хамас“ в Газа. Унижават и бият заложниците, гаврят се с телата. Заложниците не са само израелци. Терористите се крият зад цивилното население, което използват като човешки щит“, обясни посланикът на Израел.

„В събота имаше фестивал на мира, а те атакуваха. Ние не сме предизвикали тази атака. Ще се бием, защото нямаме други алтернативи. Българското правителство ни предложи 91 израелски туристи да пътуват до Израел с български самолет – прекрасен жест“, посочи Негово Превъзходителство Йоси Леви Сфари.

По думите му, през годините палестинците са получили финансова помощ от всяка друга нация в света, повече от тази в Европа след Втората световна война. А част от тази помощ е използвана за образование в омраза – че израелците трябва да бъдат убивани.

Още Новини

Back to top button