Промяна
КРИМИНАЛНИ

Подпалиха с пърлачка и лак за дървесина дома на лекарка

Лекарка от Бърза помощ остана без дома си в плевенското село Тодорово след палеж. За огнения атентат, при който къщата е изпепелена до основи, е заподозрян съсед на докторката, с когото тя имала спор за няколко метра от оградата, която ги дели.

Пламъците лумнали преди дни. “Бях на работа, когато се е случило това.

Той е изчакал този момент и я е подпалил. В рамките на няколко месеца, от март до сега, това е за четвърти път. Аз съм оповестила властите, но те смятаха, че това не е достатъчно за образуване на досъдебно производство”, разказа 68-годишната д-р Поля Цанова пред „Труд“. 

Тя обясни, че съседът ѝ е запалил къщата с пърлачка и с лак за дървесина.

След палежа лекарката е останала само с дрехите на гърба си. Нейна приятелка ѝ дала обувките на баща си, за да може Цанова да ходи на работа.

Според местни хора докторката била подложена на тормоз от години – изливали всякакви течности по прозорците ѝ, изсипвали белина по овощните ѝ дръвчета, опитвали да подпалят и овощната є градина. Въпреки подаваните сигнали, от полицията и прокуратурата нехаели, казаха хора от селото.

За възстановяването на дома на д-р Цанова в момента тече кампания за събиране на средства. Доброволци се опитват да оправят покрива и призовават всеки, който може, да помогне.

Още Новини

Back to top button