Промяна
КРИМИНАЛНИ

Пирати нападнаха петролен танкер, а след това…

Датски петролен танкер беше нападнат от пирати. Той е открит в Гвинейския залив, но част от екипажа му е отвлечен, съобщи собственикът на кораба, предаде АФП.

Танкерът Monjasa Reformer, на чийто борд имаше 16 души екипаж, когато беше превзет от пирати на 25 март, беше открит от френските военноморски сили край бреговете на Сао Томе и Принсипи.

Когато плавателният съд е бил открит, „пиратите са го изоставили и са взели със себе си част от членовете на екипажа“, се казва в изявление на Monjasa.

„Всички спасени членове на екипажа са в добро здравословно състояние, намират се на сигурно място и получават необходимото внимание след тези ужасни събития“, се казва в него.

Не бяха предоставени подробности за броя на отвлечените членове на екипажа, нито за тяхната националност. Собственикът заяви, че не се съобщава за щети по плавателния съд или товара, съобщава БГНЕС.

135-метровият Monjasa Reformer „преживя извънредна ситуация“ на 25 март на около 260 км западно от Порт Поант-Нуар в Република Конго. 

Още Новини

Back to top button