Промяна
ОБЩЕСТВО

ОТВОРЕНО ПИСМО: Другарко Нинова, върнете се обратно в СДС!

Искам да се обърна към уважаемата другарка Корнелия Нинова чрез медиите. Нека да чуе гласа на един потомствен социалист, който от младежките си години е член на партията.

Уважаема другарко Нинова,

членувам в партията от над 50 години. Не знам дали Вие сте била родена. Преживял съм много неща – успехи, разочарования, победи и загуби. Много пъти се е случвало да не се гордея с думите и делата на „отговорните другари“. За съжаление напоследък зачестиха случаите, в които се срамувам. Срамувам се от Ваши думи и действия, срамувам се и от приближените Ви, които ги повтарят.

Едва ли има смисъл да казвам, че партията ни не върви на добре. Надявам се поне това да осъзнавате и поне дотолкова да имате връзка с реалността. Загубихме първо половината си гласове и станахме трети, после от тази половина загубихме още половината и вече стигнахме дотам да сме пети.

Чувам да се обяснява и не само от вас, че избирателите ни били измрели. Ами не, не сме измрели! Поне аз познавам много набори, които са си живи. Някои даже успявахме и последните няколко пъти да гласуваме за БСП. Даже и да е било с отвращение. Отвращава ни начинът, по който разбихте партията ни. Отвращаваме се от същите тези кандидати, които ние и по събранията и на избори 4 пъти показахме, че не искаме и вие ни ги предлагате за пети път.

Давате ли си сметка, че вие не чувате недоволството на собствената си партия, как да ви вярват хората, че ще чуете народа? На всичкото отгоре трябва да берем и срама на неадекватните им изяви по телевизията. Да ги слушаме да се излагат. Да говорят глупости. Да излагат партията. Да излагат нас.

Как пък не можахте поне на петия път да намерите някакви интелигентни хора да могат по две хубави приказки да кажат?!

Погледнете си обкръжението – къде са великолепните юристи, които е имаше партията ни? Къде са енергийните експерти? Къде са учителите и лекарите, които са познати не само в региона си, но са национални личности? Предлагате ни компрометирани, напълно безизвестни и посредствени в мисленето си хора – без яркост, без визия, без експертност.

Но ни отвращава и друго – мен и другарите в моята и още няколко партийни организации. Отвращава ни безсмислената злоба към президента. Честно си признавам, не знам как тоя човек намери сили толкова пъти да ви дава мандата, че и да ви подава ръка.

Отвращава ни безкрайното двуличие за доставките на оръжие към Украйна, където уж не сте пратила и един патрон, а всъщност всеки ден се изнасяха със самолети и тирове. Ако не сте знаела и се е случвало без Ваше позволение, то защо бяхте вицепремиер на индустрията?

Отвращава ни как правителството с наше участие изгони руските дипломати и спря „Газпром”, а вие не направихте нищо. Нима не сте ходили на заседанията на Министерския съвет, къде бяхте г-жо Нинова? И това ли не сте знаела? Защо не напуснахте правителството, щом толкова милеете за българските интереси?

Но най-отвратително от всичко беше фалшифицираното гласуване на последния конгрес.

Много пъти и ние като социалисти сме обвинявали ГЕРБ и други във фалшификации. Но това, което се случи пред цяла България е как се фалшифицира гласуване на нашия конгрес. Никога не съм се срамувал толкова. Вие противоуставно и с фалшификация изключихте от партията нейното бъдеще.

Винаги съм се чудил защо младите толкова много не ви харесват и вече знам. Не знам само дали това преля чашата или поредният път, в който ни сложихте за кандидати хората, които никой не иска да гледа и слуша и никой никога не е избирал. Харесвате си ги само вие. Но това, че вие сте избрана пряко, не ви дава право да управлявате еднолично партията като тиранин и без да се съобразявате с нейните членове.

Може още много да пиша. Но не знам дали изобщо има смисъл. Много мои другари също отдавна се отвратиха. Опитахме няколко пъти. Гласувахме с отвращение. Надявахме се след поредния ви провал да се вразумите и нещо да промените. Явно е било напразно.

Как допуснахте знакови за БСП лица да се обединят, защото не ги приехте да бъдат част от БСП?! Щяха да са предатели, ако не ви бяха подали ръка. А и в крайна сметка БСП е там, където са левите хора. Познавам много хора – вече не само симпатизанти, но и партийни членове, които няма да гласуват изобщо на тези избори.

Аз обаче избрах да подкрепя „Левицата”, защото в БСП останаха само трите букви. Хората на труда имат нужда от сила, която да ги защитава. Явно БСП не може да е тази сила, докато вие сте председател. Сигурно лицата в „Левицата” не са много нови. Може някои от тях да са компрометирани, колкото вас, макар че се съмнявам. Но поне ще знам, че в парламента лявото ще бъде представено от интелигентни хора с капацитет и няма да ме е срам, че гласувам за тях.

Особено съм впечатлен от Костадин Паскалев. Той обедини левите сили, но отказа да е депутат. Ако не за друго, замислете се поне за неговия пример. Партийната си книжка няма да хвърля никога. Вие трябва да си идете обратно в СДС. БСП ще я има, но след вас, другарко Нинова и без вас.

Георги Найденов, София

Публикация на „Уикенд“

Материалът ОТВОРЕНО ПИСМО: Другарко Нинова, върнете се обратно в СДС! е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button