Промяна
Политика

От ДБ се заканиха – случи ли се това, правим правителство

Ако коалицията ПП-ДБ стане първа политическа сила и има мнозинство – ще състави правителство. Това заяви Стоян Михалев от “Демократична България” в ефира на “Офанзива” по NOVA NEWS.

Според него на местните избори ПП и ДБ ще имат шанс да “деинсталират властта на ГЕРБ”, ако вземат кметските позиции в големите градове. 

Той коментира още искането за импийчмънт на президента и поясни, че това е провокирано от “действията, които той предприе публично, незачитайки решенията на българския парламент”.

Михалев визира решението на НС България да предостави оръжие на Украйна.

“Много повече промени отношението на евроатлантическите и антикорупционно настроени български  граждани това, че Радев рязко от “Мутри вън” се обърна към “Мутри вътре”. Това показва, че пътят е много различен”, каза още той. 

За Явор Божанков и Лена Бориславова като водачи на листи на предсрочните парламентарни избори, Михалев даде положителна оценка. “Всеки , който е част от това обединение трябва да се стреми да разширява неговото влияние. Лена Бориславова има чудесни възможности да го прави”, смята той.

“Явор Божанков направи урок по политическа култура. Независимо към кой политически проект принадлежиш, когато стоиш зад принципи, стоиш наистина зад тях”, допълни кандидат-депутатът

Още Новини

Back to top button