Промяна
Политика

От БСП разкриха голяма болка за партията след връчването на мандата

„Хората нямат доверие в партиите и в политическите лидери. От една страна всички смятат, че трябва да има правителство. От друга – всички смятат, че трябва да се решават основните проблеми на гражданите. За първи път започвам да се отнасям скептично към политическите анализатори и социолозите, защото смятам, че те започват да играят роля на хора, които формират мнение, а не отчитат мнение“.

 

Това каза пред БНР Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП. 

И допълни, че при връчването на мандата днес е останал с усещането, че витае любов между „Дондуков“ 2 и „Позитано“ 20

Лицемерието достигна върховни постижения в днешния ден… Стъпките, обявени от Корнелия Нинова, са правилни, но въпросът е какво ще бъде реализирано зад тях. Гарантирам, че след Националния съвет в сряда Корнелия Нинова ще има пълни правомощия да води преговори с всички.

Ние имаме решение на Конгреса, че няма как да правим управление с ГЕРБ и ДПС. За да тръгне да прави правителство с настоящия мандат, БСП трябва да наруши всичките си принципи и идеи“. 

Tой посочи, че стои на позицията си от деня след изборите – много трудно ще се състави правителство, ако не се прекрачат категорично принципи и идеи

„Голямата трагедия е, че ако се проведат избори, ще има подобна на сегашната ситуация като краен резултат. Трябва нещо драматично да се случи, за да се промени ситуацията. Това драматично няма да е положително, затова предпочитам още известно време да ни управлява служебно правителство.

Очакванията за парламентарни избори не са оптимистични, тъй като в максимална степен БСП би могла да повтори мижавия резултат от последните избори„. 

Още Новини

Back to top button