Промяна
КРИМИНАЛНИ

Окончателно: 25 години затвор за убиеца на фелдшера от Орешник Иван Пачелиев

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни съдии по делото срещу Иван Пачелиев, признат за виновен за убийството на медицинския фелдшер Димитър Факиров от Тополовград. Подсъдимият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на 25 години при първоначален „строг“ режим.

Припомняме, че престъплението не извършено на 8 октомври 2019 г. в село Орешник, община Тополовград. Иван Пачелиев умишлено е умъртвил Димитър Факиров при изпълнение на службата му като медицински фелдшер, като смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Иван Пачелиев е признат за виновен и в това, че противозаконно е държал 111 бpоя патрони. Той е осъден да заплати на близките на пострадалия обезщетение в размер на общо 250 000 лв.

С решение от 02.11.2021 г. бургаските апелативни съдии потвърдиха присъдата на Ямболския окръжен съд. Решението на Апелативен съд – Бургас беше обжалвано от частните обвинители, наследници на убития Димитър Факиров и от подсъдимия Пачелиев пред Върховния касационен съд, който е намерил жалбите за неоснователни. В постановения съдебен акт върховните съдии посочват, че наказанието е определено в съответствие със закона и в неговите рамки.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button