Промяна
ОБЩЕСТВО

НОВ АРЕСТ? Има много доказателства срещу Бойко Борисов за чудовищна корупция

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Ако се върнем към ареста на Борисов, значи имаме един човек, който има материален интерес от близо 600 милиона (Васил Божков – бел. ред).

Имаме признание, че той е плащал подкуп от 60 милиона, или 10% от тези средства. Имаме шофьор, който каза, че го е карал много често от Министерството на финансите, имаме секретарка в Министерството на финансите, която казва, че много често този човек е идвал.

Имаме банки, от които са теглени банкноти по 500 евро. Имаме цялото самопризнание, но прокуратурата единственото, което не може да направи, е да говори по видеовръзка с този човек и да го разпита.“ Това казва премиерът Кирил Петков в интервю за „Капитал“.

Той припомни и факта, че Европрокуратурата разпита Васил Божков по видеовръзка, но българската прокуратура не може.

„И е невероятно, в смисъл, на когото и да се разкаже тази история, всички казват „ами това е превзета държава“. Няма как при тези всичките информации ти да оставиш този човек, тези хора да не ги разследваш, да не повдигнеш разследване.

И реално във всяка нормална държава той никога не би трябвало да пуснат от ареста след изтичането на 24 часа, но както знаем, българският закон в момента ограничава ареста за 24 часа и дава възможност след това оттам нататък да реши същият този главен прокурор“, коментира премиерът.

Материалът НОВ АРЕСТ? Има много доказателства срещу Бойко Борисов за чудовищна корупция е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button