Промяна
Политика

Нинова с извънредно изявление за загиналия полицай: Недопустимо посегателство срещу националната сигурност ВИДЕО

Това, което се случи на границата между България и Турция е недопустимо посегателство срещу националната сигурност. Това е поредният такъв случай – знаете, че имаше и предишни случаи, завършили трагично. За нас не е достатъчно просто да констатираме проблема до следващия път, трябват драконовски мерки за превенция и решаване на тези въпроси. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Затова днес внесохме промени в Наказателния кодекс, които касаят драстично увеличаване на наказанията лишаване от свобода, драстично увеличаване на глобите, отнемане изцяло на имуществото на лица в тези случаи, заяви тя.

„Ето трите точни предложения, които правим:

1. За т.нар. каналджии, които помагат на тези групи да преминават нелегално предлагаме лишаване от свобода от 5 до 10 г., глоба от 10 до 50 хил. лева и да отпадне от сегашния текст “частично отнемане на имуществото“ и да бъде отнемано изцяло.

2. За длъжностни лица, които подпомагат каналджийството предлагаме лишаване от свобода от 10 до 20 г., глоба от 50 до 100 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.

3. За тези, които подпомагат пребиваването в страната на вече преминали нелегално мигранти – предлагаме лишаване от свобода от 3 до 7 г., глоба от 5 до 15 хил. лева и също изцяло отнемане на имуществото.

Смятаме, че ние, като законодатели, трябва да гарантираме един суров закон и да следим и контролираме неговото приложение и изпълнение“, посочи Нинова. 

Още Новини

Back to top button