Промяна
КРИМИНАЛНИ

Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Не е издавана швейцарска шофьорска книжка на Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа в София. Това потвърдиха от МВР в съобщение до медиите.

 

Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, откъдето са потвърдили, че Семерджиев не е регистриран в швейцарската база данни на лица, притежаващи свидетелство за управление.

 

„Във връзка с тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, на 06.07.2022 г. в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ е получено запитване от ГДНП с молба за спешна проверка на свидетелството за управление на МПС на водача, причинил инцидента. Отправено е спешно запитване до Интерпол Берн, като е предоставена и наличната в ДМОС информация за лицето. Ден по-късно – на 07.07.2022 г., е получен отговор от швейцарските власти, в който се посочва, че водачът не е регистриран в националната база данни на страната за притежатели на СУМПС. Той няма валидна шофьорска книжка (настояща или предишна), издадена от швейцарските власти. Информацията е предоставена на ГДНП на 08.07.2022 г.“, пишат от вътрешното министерство.

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "http://connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=369291243233604";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Криминално

Новините Днес

Още Новини

Back to top button