Промяна
СВЯТ

Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник ВИДЕО

Моряци откриха призрачна яхта в Бермудския триъгълник без хора на борда и се опитаха да я изтеглят на буксир до сушата, съобщи вестник „Сън”.

Двама моряци от проекта за изследване на океана се натъкват на изоставена яхта в Атлантическия океан. Изследователите забелязали, че платното й е спуснато, моторът не работи и на борда няма признаци на живот. Притеснени, че може да има жертви на кораба, мъжете решили да се качат на него.

Един от тях Мат Ръдърфорд снима случващото се. „Това е плашещо изоставена яхта, наречена „Вълкодав“. Не знам какво има вътре. Сега ще отида да видя и се надявам, че няма да намеря мъртви тела или нещо подобно“, каза той. Качил се на яхтата, Ръдърфорд отначало се страхува да отвори вратите и шкафовете.

Оглеждайки се, той каза: „Няма мъртви, слава Богу. Това е абсолютна лудост. На 1200 километра от Бермудите, на 2400 километра от САЩ, ние стоим на яхтата Swan 48 в средата на океана. Моряците решили да изтеглят яхтата до брега. „Смешно е, 14-метрова яхта и 12-метрова яхта. Ще се опитаме да я доставим на Бермудските острови “, каза изследователят.

След 47 дни в морето горивото на яхтсмените започнало да свършва, но те помолили екипажа на минаващ товарен кораб да си поделят горивото. Ръдърфорд и неговият приятел продължили да теглят мистериозната яхта, но накрая се наложило да прережат въжето за теглене, тъй като то се закачило за кормилото на плавателния съд им и едва не го скъсало.

Онлайн детективи установили, че яхтата е принадлежала на шкипера Алън Макгетинган от Кралския ирландски яхтклуб. Два месеца преди откритието на Ръдърфорд, яхтата била сериозно повредена при буря. Макгетингън активирал аварийния маяк и екипажът трябвало да напусне яхтата. Капитанът и екипажът му били спасени от гръцки товарен кораб на 100 километра от Бермудите.

Още Новини

Back to top button