Промяна
СВЯТ

Мистерия! Джейд бе мъртва 3 минути и вече никога няма да носи часовник, защото те просто спират СНИМКИ

Жена разкри, че е била обявена за мъртва в продължение на три минути, след като се бори с топлинен удар – и твърди, че часовниците „спират да работят“, когато ги носи.

Когато Джейд посещава приятелка за релаксиращ летен следобед, тя не очаква животът й да виси на косъм само часове по-късно. Тя си спомня жегата в Грийн Бей, Уисконсин, САЩ, достигаща 32 градуса и с високата влажност това направило температурата „непоносима“.

Скоро тя започнала да изпитва чести пристъпи на гадене, замаяност, сухота в устата и изтощение, което я накарало да се срине на дивана в хола.

Докато Джейд, на 36 години, е транспортират по спешност в болница, медиците я обявяват за мъртва за три минути, посочвайки, че причината за състоянието й е топлинен удар.

Сега, в опит да повиши осведомеността, тя сподели историята си в TikTok, натрупала 191 000 гледания и над 20 000 харесвания и казва, че преживяването я е накарало да „не се страхува“ от смъртта.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

„Преди този инцидент изпитвах изключителен страх от смъртта, но когато това наистина се случи, нямах никакъв“, разказва тя пред NeedToKnow.co.uk. „Спомням си, че се чувствах постоянно гадно и наистина отвратително. Бях отпаднала, летаргична и с болки стомаха, със суха уста.

Тя продължи: „Излязох да пуша и в момента, в който свърших и се изправих, знаех, че съм в беда. Моят приоритет веднага стана да се върна вътре и не мисля, че в този момент разбрах, че умирам, но осъзнах, че пропадам.

Джейд си спомня как се препъва в апартамента и се свлича на дивана, преди да издаде странен звук.

Тя споделя: „Всичко трябва да се е случило за няколко мига, но ми се стори много по-дълго и това дълбоко чувство на пълна болест ме удари като тон тухли. Имах чувството, че главата ми се надува, но цялото ми тяло сякаш се свиваше. Никога преди не бях познавал нещо подобно. Това ме накара напълно да се справя с смъртта, защото исках да спя завинаги.“

„Тогава всичко потъмня и това беше моментът, в който разбрах, че ще умра.“

Джейд е откарана по спешност в болницата Сейнт Винсент с линейка, където е съживена чрез дефибрилатор. Когато е пристигнала, тя е губила съзнание. Бързо са извършени образни изследвания на главата й, заедно с кръвни изследвания и електрокардиограми, тест за проверка на сърдечния ритъм.

През следващите четири дни тя получава инжекции за предотвратяване на кръвни съсиреци и скоро медиците й казват, че е била обявена за „мъртва“ за три минути при пристигането си.

В клипа тя обсъжда своята история и „странните“ събития, които са се случили оттогава. Потребителите се стичаха към коментарите, за да споделят реакциите си, като много от тях описаха собствения си опит, като един написа:

„Припаднах ДВА ПЪТИ това лято.“ Някой друг коментира: „Онова лято бях бременна. Жегата беше УЖАСНА!!!”.

Джейд е родена със синдром на Улф Паркинсонова бяла и постурална тахикардия, които причиняват аномалии с повишен сърдечен ритъм. Често тя се чувства така, сякаш ще „повърне“ сърцето си и понякога силно треперене, както и припадъци.

Поради това тя открива, че силната топлина предизвиква тези епизоди и въпреки че нейното преживяване близо до смъртта през юли 2011 г. не ги е влошило, тя вярва, че те са допринесли за това.

Джейд казва: „Симптомите ми все още са леки, но получавам нови, като субфебрилна температура и мускулна слабост. Не съм сигурна дали те са свързани с топлинния удар. Все още чакам окончателна диагноза, тъй като това се случи едва след моя инцидент, но винаги ще се боря за себе си и живота си. Оттогава Джейд също страда от чести припадъци, каквито никога не е имала преди инцидента. Тя добавя: „Първоначално си помислих, че отново е топлинен удар, но след последния припадък лекарите казаха, че е това е станало, защото все още съм толкова изтощена от цялото безпокойство, че почти умирам. Но бях приета няколко пъти за това и ми бяха направени тестове като ЯМР и повече изследвания на кръвта, както и преглед при невролог и бях диагностицирана с епилепсия.

Джейд е изпитала и други „странни аномалии“, като например невъзможността да носи обикновени часовници, тъй като те ще спрат да работят, след като тя ги сложи. Тя споделя: „Това не се е случвало преди и единствените часовници, които са безопасни, са скъпите смарт часовници.

„Отказах се изцяло от тях, но вейп писалките също се изключват дори с пълна батерия.Също така са ми се случвали много призрачни неща, като например да чувам гласове и да виждам неща, които не са там.„Понякога беше шепот или тъмни мъгливи фигури и започнах да записвам дома си, защото бях уплашена.“

„Вярвам, че това ми казва, че животът продължава и след смъртта. Чувствам се като в специален клуб и това ме накара да се науча как да се грижа по-добре за себе си, както и да ценя повече живота.Не живея в страх от смъртта и знам, че когато ми дойде времето, всеки страх ще се стопи, както беше преди. Най-големият урок, който научих, е, че е абсолютно вярно това, което казват – самият страх винаги е по-лош от това, от което всъщност се страхуваме.“, казва още Джейд.

Още Новини

Back to top button