Промяна
ОБЩЕСТВО

Министър Ники Еконта спипан в издънка – кара мотор без „Гражданска отговорност” (ДОКАЗАТЕЛСТВО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-богатият министър в правителството – транспортният Николай Събев, собственик на спедиторска фирма „Еконт”, гази закона като джигит, разкри източник на Promiana.eu.

Фенът на мотоциклетите Ники Еконта бе изловен в регистрите, че пили гумите на ямаха с рег. № СА К 76 20 без платена застраховка „Гражданска отговорност”, а това е нарушение на закона, който е ясен:

„Всяко лице, което притежава моторно превозно средство,е регистрирано на територията на Република България, има задължение да сключи договор за застраховка „Гражданска отговорност“.

На първо място, на собственик на моторно превозно средство, регистрирано на територията на Република България, който не изпълни задължението си да сключи договор за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, се налага глоба в размер на 250 лв., ако е физическо лице и имуществена санкция в размер на 2 000 лв., ако е юридическо лице.

При повторно нарушение глобата е 800 лв., а имуществената санкция – 4000 лв.

На второ място, на глоба подлежи и лицето, което управлява моторно превозно средство, за което няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. Тя е в размер на 400 лв. При повторно нарушение, глобата се удвоява.

Повторност е налице тогава, когато нарушението е извършено в едногодишен срок от влизането в сила на акта, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение.

Остава да видим дали Ники Еконта ще отнесе глоба, или ще му се размине, защото е министър?

Материалът Министър Ники Еконта спипан в издънка – кара мотор без „Гражданска отговорност” (ДОКАЗАТЕЛСТВО) е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button