Промяна
ОБЩЕСТВО

МЕГА СКАНДАЛ: Руският „Турски поток” на Бойко незаконен! Пътната карта на газопровода я няма – липсват пари и документи

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Пътната карта за развитие на газопреносната мрежа, която България подписа с „Газпром“ през 2017 г. и която се счита за основата на изграждането на продължението на руския газопровод „Турски поток“ на българска територия, наречен от Бойко „Балкански поток”, все още не е открита.

Тръбата май ще се окаже незаконна далавера за 2,5 милиарда, след като руската компания „Газпром“, с чийто шеф Алексей Милер тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова подписа споразумението, също не е предоставила документа.

АМИ СЕГА?: Далаверата на ГЕРБ с джиповете за МВР, „Балкански поток” на Баце и още над 100 дела вече са при Кьовеши

Това заяви в петък в пленарна зала министърът на енергетиката Александър Николов в отговор на въпрос на депутата от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

НЯМА НАСИТА: Бойко взима „ЛУКОЙЛ”? (ето цената на руския „Балкански поток”)

Търсенето на пътната карта започна през юни миналата година от тогавашния служебен министър Андрей Живков след искане по Закона за достъп до обществената информация от Христо Казанджиев, енергийният експерт на партията „Републиканци за България“ на бившата дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов. Въпреки че бяха ангажирани Министерският съвет, „Булгартрансгаз“ и „Българският енергине холдинг“, а МВР и ДАНС бяха сезирани, резултат няма.

Присъдата е издадена! Съдът задължи хунтата да покаже разрешителните за руския „Балкански поток”

„Направен е преглед на наличността и на секретната каса в кабинета на министъра на енергетиката. Въпреки уверенията на преждеуправляващите за икономически солидно състояние и прозрачност, и за моя огромна изненада, в касата не бяха открити нито парични средства, нито пътна карта“, каза министър Николов в парламента.

ПОТВЪРДЕНО: „Балкански поток” ще е руски до 31 декември 2039 г.! (Лъжите на Бойко ни струват 3 млрд. лв.)

Още миналото лято, когато избухна скандалът с липсващата пътна карта, Теменужка Петкова обясни, че тя била обикновен работен документ, но не знаела къде се намира българското копие, под което тя е сложила подписа си.

Материалът МЕГА СКАНДАЛ: Руският „Турски поток” на Бойко незаконен! Пътната карта на газопровода я няма – липсват пари и документи е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Още Новини

Back to top button