Промяна
Политика

Медведев: Тези главорези трябва да бъдат изтребени като плъхове

Медведев нарече извършителите на нахлуването в Белгородска област „главорези“, които „трябва да бъдат изтребени като плъхове“, предават руски медии, цитирани от БТА.

„Що се отнася до тези главорези, другояче не мога и да ги нарека, макар че могат да бъдат характеризирани по различни начини. Въпросът се състои единствено в това, какво да правим с тях? Те трябва да бъдат просто унищожени като плъхове и дори да не бъдат вземани в плен“, каза Медведев.

Нова експлозия разтърси Белгород, удариха сградата на ФСБ на Русия ВИДЕО

Бившият руски президент Дмитрий Медведев заяви, че колкото по-разрушителни са оръжията, които Украйна получава от западните си поддръжници, толкова по-голям ще бъде рискът от „ядрен апокалипсис“.

Агенцията цитира думите на Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и който казва, че отричането от страна на Киев на участието му във въоръжено нахлуване в руската гранична Белгородска област е „лъжа“.

„Каквото и да говорят в Киев за това, че те нямат отношение към диверсионни набези от такъв род, всичко това са лъжи, разбира се, абсолютно“, каза той в отговор на въпрос дали Украйна може да бъде освободена от отговорност за нападението в Белгородска област заради факта, че то е било извършено от руски граждани.

„Отговорност за това носи киевският режим и в крайна сметка неговите спонсори отвъд океана, т.е. Вашингтон и страните от ЕС, заедно с присъединили се държави като Великобритания и други. Това е тяхна отговорност, пряка и непосредствена“, заключи Медведев.

Още Новини

Back to top button