Промяна
СВЯТ

Медведев: Никакви мирни преговори с Украйна, сега по-важното е…

Преговори за ситуацията в Украйна и около нея сега не са необходими, защото Москва може да ги води само със „собствениците“ на Киев в САЩ и само за следвоенния световен ред, за който е рано да се говори.

Тази гледна точка изрази заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в петък в своя канал в Telegram.

Той коментира изказването на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която по-рано се обяви против равноправни преговори между Русия и Украйна. Според Медведев „трудно е да не се съглася с това“.

„Разбира се, това е така. Какви равноправни преговори може да има с нацистката държава, която е в полуразпад под външен контрол? Можете да говорите само със собствениците. Или по-скоро само с Вашингтон. Просто няма други събеседници. И само за условията на следвоенния световен ред. Въпреки че засега е рано да се говори“, пише Медведев.

„Затова сега изобщо не са необходими преговори“ – добави той.

По-рано фон дер Лайен каза в кулоарите на срещата на Г-7 в Хирошима, че равноправните преговори между Русия и Украйна трябва да бъдат отхвърлени. Според нея страните от Г-7 трябва да подкрепят усилията на украинския президент Володимир Зеленски с неговия така наречен мирен план.

Още Новини

Back to top button