Промяна
ОБЩЕСТВО

Лошо, Бойко: Боби Пачката издаде човека, на когото носил чувалите с пари от „Хемус”

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Лоша новина за Бойко Борисов – корупционният възел АМ „Хемус“ се разплита! Борислав Колев – Боби Пачката, обвиняем от края на миналата година за пране на 53 милиона лева, откраднати от лот 5 на аутобана по времето на ГЕРБ, издаде на кого е доставил чувалите с пари!

По-рано днес Софийският апелативен съд реши да продължи мярката домашен арест на хитреца. Магистратите потвърдиха определението на Софийския градски съд.

Защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция в разумен размер. Като причина беше посочено, че Колев помага на разследването и дори е посочил човека, който е вземал парите, след като са били теглени от банката на Младен Михалев – Маджо – „Интернешънъл Асет банк”.

Обвиняемият е разказал и за друг мъж, който е организатор в схемата – Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите.

42-годишният Борислав Колев е обвиняем от края на миналата година за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за лот 5 от автомагистрала „Хемус“.

Според обвинението той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да им станат фиктивни управители. Именно по сметките на тези юридически лица били преведени част от парите, предназначени за магистралата.

Впоследствие мъжът придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми. Така според прокуратурата с 52 тегления от юни 2020 до септември миналата година мъжът получил над 53 милиона лева, които са заминали в посока Банкя.

Материалът Лошо, Бойко: Боби Пачката издаде човека, на когото носил чувалите с пари от „Хемус” е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button