Промяна
ОБЩЕСТВО

КРИЗА? Партиите пръснаха 2,1 млн. за реклама само за 20 дни

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Няма криза в България, поне не и сред политиците. Доказателството – през първите 20 дни от кампанията политическите партии са похарчили общо 2 086 167 лв. за реклама в медиите. Това сочи доклад на Институтa за развитие на публичната среда, публикуван в четвъртък.

Най-много средства за медийна реклама са вложили от „Демократична България“ (ДБ) – 372 068 лв. Предпочитаните от ДБ медии са големите телевизии у нас – bTV, Nova и БНТ, които са получили около 85% от средствата на коалицията.

На второ място по разходи се нареждат от „БСП за България“ с 300 356 лв. При тях основният разход е договор за Гугъл реклама чрез агенция-посредник, показва докладът.

Трето място по похарчени средства заема ГЕРБ-СДС със 297 920 лв. Те са отишли за реклама в разнообразни медии – от големите частни телевизии до регионални издания и онлайн агенции.

От „Продължаваме Промяната“ се нареждат след основния си политически опонент, като до момента те са разпределили за медийно отразяване 192 179 лв. Основната част от средствата е вложена в реклама във вестници (в. 24 часа, в. Труд и в. Марица) и онлайн издания.

След тях се нареждат „Възраждане“, ДПС, „Има такъв народ“, „Изправи се България“ и „Български възход“.

Материалът КРИЗА? Партиите пръснаха 2,1 млн. за реклама само за 20 дни е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button