Промяна
Политика

Костадинов с тежки думи, заговори за войната, която трябва водим

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов написа пост в социалните мрежи, с който честити празника на българите. По думите му обаче днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история.

Костадинов посочва, че трябва отново да извоюваме независимостта си. Ето какво още пише той:

Честит празник, българи! Днес за пореден път ще станем свидетели на фалшифициране на българската история. Тъй като управляващите предприеха безпримерна атака срещу националният ни празник 3 март, те започнаха да го противопоставят на другите ни празници като Съединението и Независимостта. Основният довод на българомразците е, че тези дати нямат никаква връзка с Русия. Но дали е така?

След обявяването на независимостта Турция иска компенсация от България на стойност 125 млн златни франка. Ако не ги получат, турците заплашват с война. България обаче отказва, предлагайки по-малко пари – 82 млн златни франка. Тогава се намесва Русия.

Руската империя поема плащането на исканите от Високата порта 125 млн златни франка (около 2.5 млрд съвременни лева) като приспада тази сума от османския дълг, останал от Освободителната война (1877-1878 г.). А България се задължава да плати 82 млн златни франка на Русия за срок от 75 години.

Дори и тези пари обаче не са платени. Когато 9 години по-късно, през 1917 г. Ленин завзема властта в Русия, той решава да опрости всички дългове на България. Така че, за ужас на управляващите русофоби и българомразци, независимостта ни е платена не просто от Русия, но косвено от болшевиките. Ето защо днес и всеки друг ден това няма да ви бъде казано, драги сънародници. Защото управляващите българомразци се страхуват най-много от истината.

Този факт разбира се ни най-малко не омаловажава значимостта на днешния ден и приносът на нашите предци. Защото в крайна сметка България е била готова да води и война, ако трябва, за да защити независимостта си.

А днес? Готови ли сме да водим война за независимостта си? И независима държава ли е България?

Смятам, че знаете отговорите на тези въпроси. Ето защо най-важната задача пред нас, съвременните българи, е да извоюваме отново независимостта си. И ще я извоюваме!

Още Новини

Back to top button