Промяна
Политика

Костадинов към КС: Това е престъпление! TV

„Възраждане“ събира подписи за сезиране на Конституционния съд (КС) за приетото от Народното събрание решение за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключване на споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“.

От партията са се обърнали към БСП за подкрепа на жалбата. Това съобщи председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

„С подобно решение се нарушава основният принцип на равнопоставеността в отношенията, както пред закона, така и основният принцип в конкуренцията“, коментира той.

„Българската държава взема решение и то абсолютно неконституционно, защото не може законодателната власт да задължава изпълнителната власт да се предприемат действия в посока облагодетелстване на една конкретна фирма и то с милиарди“, допълни депутатът от Възраждане.

„Става въпрос за антиконституционно, незаконно, лобистко решение, с което се цели едно единствено нещо – нашите родни евроатлантиците в парламента да покажат на посолството на САЩ колко са верни“, коментира още лидерът на „Възраждане“.

„Да имаш два ядрени реактора и да не ги използваш, защото са руски – това е престъпление. Но те дори вече не са руски, те са български“, каза още той и припомни, че от „Възраждане“ са предупредили, че ще се обърнем към Конституционния съд, защото това решение е антиконституционно.

Още Новини

Back to top button