Промяна
ОБЩЕСТВО

КОНФУЗ: Замръзна „Българското лято“ на Васил Божков

Пас ли е Васил Божков за предстоящите избори? Този въпрос все повече обикаля партийните централи преди вота на 2 април, показа проверка на „Филтър“.

Милиардерът, скрил се в Дубай от рекета на шайката ГЕРБ, мълчи във фейсбук. Партията му „Българско лято“ явно е замразена и дори не е регистрирана в ЦИК, а и няма данни бившият хазартен бос да води преговори за подкрепа с никоя политическа сила.

Още по-малко, че касите на партиите, които са противници на хунтата ГЕРБ и Бойко Борисов, изглежда няма постъпления. За разлика от четирите вота е последните две години, когато Божков беше активен участник в процесите.

Според данните мълчанието на Васил Божков не е случайно. То в свързано с делата срещу него у нас, санкциите по закона „Магнитски“ и личните му бизнес интереси. Докато страната се готви за поредните предсрочни избори, Божков продължава да живее в Дубай, е местните власти отказват да го екстрадират и не отговарят на молбите ма българската прокуратура да бъда разпитан по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

Материалът КОНФУЗ: Замръзна „Българското лято“ на Васил Божков е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button