Промяна
Политика

Каракачанов каза как с оръжие можем да спрем бежанските орди на границата

Сега двама овчари убиха полицай, рейс с мигранти също уби двама полицаи. Ако искаме това да спре – трябва да вземем твърди мерки. Това заяви по БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Границата трябва да се охранява с оръжие, каза Каракачанов и коментира, че решението не е нито да хвърляме вината върху полицаите, нито да се иска оставката на вътрешния министър.

 

„Грешката е в така наречения български политически елит, който не успя да намери кураж да формира държавна политика по темата мигранти. Българските политици не мога да вземат такова решение, защото ги е страх, че ще им скочат правозащитни организации, Брюксел и една камара посолства.

България е длъжна да си защитава границата, ако иска това нашествие, което виждаме от години, да спре да продължава“

Каракачанов определи като глупости твърденията, че оградата е причина за трагедията и заяви, че тя трябва да се поддържа, като подчерта, че батериите на термокамерите не са сменяни от година и половина.

„Заместник-шефът на полицейския синдикат – полицаите се изпращат там като нещо временно. Командировани са за седмица-две, месец, не са оборудвани пълноценно, не са въоръжени добре, не са облечени добре. Това не е временен проблем“.

Той посочи, че като министър е изпращал специалните части на границата, тъй като те са най-добре оборудвани и подготвени за този терен. На въпрос възможно ли е командирът да не ги допуска до границата, Каракачанов отговори:

„В армията има заповед, която се издава от министъра на отбраната и тя се изпълнява. Не може един командир, който и да е той, да не иска. Най-вероятно заповедта е не специалните сили, а другите формирования да изпълняват тези задължения“.

Още Новини

Back to top button