Промяна
ОБЩЕСТВО

„Капитал“: Бойко ли наднича зад букмейкъра „8888“?

Разследване на „Капитал“ подхвана онлайн хазарта на „8888“, зад която компания се смята, че стои Бойко Борисов, за което първо писа Promiana.eu.

Според публикацията сайтът е с лиценз за онлайн хазарт 8888.bg е от есента на 2021 г. и влезе в полезрението с агресивната си маркетингова стратегия.

ЗАВЕРА в Promiana.eu: Тайният букмейкър на Бойко „8888“ готви прокурорски шамар за конкуренцията Palms Bet?

Собственик е „Топ бет“, в което равни дялове имат хотелиерът Румен Чандъров и Николай Николов. Прокурист на компанията е Петър Стоянов Стоянов, който е от учредителите на партия РЗС.

Някои медии (тук колегите тактично пропускат да напишат Promiana.eu, чиято публикация е още от ноември 2021-а, б.ред.) свързват хазартния оператор с Бойко Борисов заради познанството му с Николов, но според пазарни източници компанията е на Чандъров.

Разследване на Promiana.eu: Бойко стана хазартен бос с останките от империята на Васил Божков, бетинг компанията 8888 е негова (вижте кой върти новия бизнес на Борисов)

Любопитна подробност е, че интернет платформата на дружеството е хоствана на сървъра на e-card.bg – компания на братя Димитър и Милен Ганеви, които бяха съдружници в лотарийния бизнес на Васил Божков.

Наши източници от ГЕРБ обаче твърдят, че не друг, а самият Бойко Борисов е навлязъл в благия бизнес чрез две свои подставени лица – 50-годишния Николай Владимиров Николов и 57-годишния Румен Асенов Чандъров, които са привидните собственици на компанията за залози „Топ Бет” ООД.

Николов и Чандъров притежаван равни части от общия капитал, който е за космическите 1 500 100 лева, т.е., двамата държат по 750 050 дяла, всеки на стойност 1 лев.

Учредителното събрание на дружеството е направено на 2 юли 2020 г.

„Топ бет” ООД официално е регистрирана преди месец и половина – на 17 септември 2021 г. с адрес София, бул. „Витоша” 180, ет. 3, ап. 9.

Предметът на дейност е показателен: „Създаване и експлоатиране на игрални технологии, организиране на игри, сделки с интелектуална собственост, организиране, в това число и онлайн (след получаване на лиценз за дейността) на разрешени от закона хазартни игри, включително игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри в игрално казино, игри със залагания върху случайни събития, и залагания свързани с познаване на факти, както и всякаква друга, незабранена със закон дейност”.

Материалът „Капитал“: Бойко ли наднича зад букмейкъра „8888“? е публикуван за пръв път на Promiana.eu.

Народ

Новините Днес

Още Новини

Back to top button