Промяна
Политика

Йордан Цонев разкри каква беда са сторили от кръга “Капитал“ на изборите

Имаме много червени линии с ГЕРБ. Няма да правим компромиси с евроатлантическата тема. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС и зам.-председател на Народното събрание (НС) Йордан Цонев в сутрешния блок на bTV.

 

Според него предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори е започнала отдавна.

„Защо „Демократична България“ (ДБ) и „Продължаваме промяната“ (ПП) не подкрепиха евроатлантически кабинет на проф. Николай Габровски? Прокситата на кръга „Капитал“ не могат да управляват сами, а и не искат„, каза Йордан Цонев.

„ДПС ще направят всичко по силите си да има правителство, за да започне решаването на останалите кризи“, категоричен бе той.

Йордан Цонев посочи, че няма кой да преглътне „Демократична България“ в пакет с „Продължаваме промяната“.

„Иначе Христо Иванов му се вижда, че е узрял да води диалог. Експертното правителство не е по-добро от политически кабинет, но в момента това е вариантът и в условия на кризи“, добави депутатът от ДПС.

Цонев разкри връзките на кръга „Капитал” с Nexo

Във връзка със скандала с акцията за криптовалути в Nexo, Цонев допълни, че именно през въпросната компания са изпрани пари от руски олигарси.

Бедата е, че с огромното си влияние този кръг „Капитал“ казва кой да управлява и кой да не управлява, като заличава резултатите от изборите„, коментира той. Цонев изтъкна още, че един от финансистите на „Хамас“ е правил операции през Nexo.

Още Новини

Back to top button