Промяна
Политика

Ивайло Вълчев заплете мистерия с прибирането на Божков, заговори за греха на ГЕРБ и ПП с Алексей Петров

Какво означават признанията на управляващите за ролята на Алексей Петров при формирането на правителството?

„Как това управление да е заченато в грях като се оказва, че е заченато в девически манастир. Там пък нищо не би трябвало да се зачева, по тази логика очевидно е заченато в грях.

Ние нямаме данни, това което знаем, е това, което знаят всички нормални хора, които четат сайтове и гледат телевизия. Както коалицията им е не-коалиция, така и признанието е не-признание – не се разбра много“, коментира депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Той добави, че признанията за Алексей Петров са затвърдили съмненията на ИТН, че преговорите в НС за съставяне на правителство са били „тупне на топката“, а „нещата се случват някъде другаде“. 

„Тези реплики на двамата машинисти на не-коалиционния влак хвърлят светлина. Сигурно някои обещания и ползи не успяха да бъдат реализирани, сигурно ще го разберем напред във времето„, добави Вълчев. 

Депутатът не пожела да прогнозира дали ще се стигне до ротация на премиерите. 

„Станахме свидетели как ГЕРБ загубиха президентските избори, издигайки кандидатура сякаш, за да не спечели. Хоризонтът на допустимост е широк. В тази сглобка партньорите са доста хлъзгави и посланията им са доста променливи“, каза още Ивайло Вълчев.

 

Пред Bulgaria ON AIR той анализира и връщането на Васил Божков в България: „Мнението ми като на човек, който гледа новини – за да предприемеш такава стъпка, очевидно трябва да изпитваш душевно спокойствие и да си загубил притеснения, които си имал“.

По думите му, ако е имал някаква договорка с управляващите, тя рано или късно ще излезе наяве. Депутатът упрекна колегите си от не-коалицията, че твърде често променят едни и същи закони като Закона за пране на пари, този за домашното насилие и за движението по пътищата. 

„Законът може да е почти перфектен на места. НС може да напише всичко, но не може да задължи да се прилага. Защо има толкова задържани с висящи производства? Не НС трябва да отговори на тези въпроси“, категоричен беше Вълчев. 

Във връзка с наводненията в района на Царево народният представител заяви, че те са разкрили в буквален и преносен смисъл, че има „много затлачени работи“. Добави, че вместо милиони да се дават след бедствието е добре средства да има за превенция. 

„Не съм чул да има наказан кмет за това, че някое дере или временен воден басейн е застроен или непочистен. Трагедията е голяма. Ако тук тези пари се дават навреме, може би бедствието щеше да мине и отмине, без да има толкова пострадала инфраструктура и човешки жертви“, предположи гостът.

До 10 дни ИТН ще оповести кандидатите си за кметове за предстоящите местни избори, стана ясно от думите на Ивайло Вълчев.

Още Новини

Back to top button