Промяна
Политика

Илхан Кючук с взривяващ коментар за съдбата на България

„Това не е някакъв сериал от Латинска Америка, а се случва в европейска България – запис, който придоби популярност не само в България, за съжаление!“. Това каза лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по по време на дебат в ЕП.

Повод бяха скандалните записи от заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Пред колегите си в Европейския парламент Кючюк изрази загриженост, че подобни скандални записи се случват в момент, в който трябва да се реши съдбата на България, след пет поредни парламентарни избора.

И запита риторично: „Така ли ще се управлява България?“

Илхан Кючюк цитира записа от разговора на Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен: „Попитах я какви са шансовете ни да ни приемат.“, казва Петков. Тя ми отговори: „За Шенген имате големи шансове, за Еврозоната трябва да намерите начин как да заобиколите правилата…, в смисъл – да влезете в рамката.“. Аз й отговорих, казва Петков: „Може ли да имаме инфлация, която да е минус ефекта на Украйна?“. Тя ми каза: „Не ме цитирайте, ще се опитаме да ви помогнем.“.

Илхан Кючюк каза, че има и още изтекла скандална информация, с която колегите му в ЕП със сигурност вече са запознати – като идеи за незаконна смяна на служители на държавната администрация, подслушване на определени хора, сменяне на шефове на полицията, с цел да се осигури победа на следващи избори и т.н.

Още Новини

Back to top button