Промяна
Икономика

Икономист и бизнесдама с горещ коментар за инцидента с американския дрон

Икономистът Агоп Каспарян и бизнесдамата Таня Скринска се обединиха в мненията си по Нова тв, че е време да се вземе решение как ще продължава конфликтът с войната в Украйна: 

Агоп Каспарян: 

За мен има три важни аспекта, първият е американците ще си вземат ли дрона, защото тази технология е любопитна за цялата военна индустрия. Но събирането на такъв тип дрон изисква ресурс от бойни кораби и антураж.

Другият важен въпрос е, ще ескалира ли напрежението. Те се опитват да намалят ескалацията, не се дразнят взаимно, което донякъде е добре като новина.

Трето е важно, че в момента колкото и руснаците да се опитват да потушат ескалацията, Щатите трябва да вземат мерки.

Те могат или да вземат радикални мерки или да останат безучастни, но това може да значи: правете си каквото си искате в Черно море. Важен е записът, за да се види кой лъже и кой не лъже. Ще разберем, ако има запис. 

Таня Скринска:  

Всички сме свидетели какви са последиците от този военен конфликт, но след вчерашния ден съм много притеснена. Участват две велики сили в този инцидент, не е ясно докъде ще ескалира всичко.

Не е важно кой е виновен, и кой кого е провокирал, така или иначе няма да се изясни. Изумява ме реакцията на европейските лидери. Ние сме най-близо и най-засегнати от този конфликт. Трябва медиатор да потуши конфликта. 

Още Новини

Back to top button