Промяна
Политика

Гого Лозанов съзря нещо “много особено“ в новия парламент ВИДЕО

Започнаха консултациите при президента. Днес Румен Радев разговаря с представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Утре ще са разговорите с останалите парламентарно представени партии. Ще излъчи ли кабинет 49-ото НС? Темата коментираха пред Нова тв медийният анализатор доц.

Георги Лозанов и социологът от „Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

„Случва се нещо много особено, трудно и неясно. Двата централни опонента в българската политики, даже врагове, се налага заедно, не само да си говорят, но и да правят политика заедно. Трудно е от онова агресивно предизборно говорене изведнъж да минеш в едно, което да е конструктивно и същевременно да не изглеждаш неискрен с избирателите”, коментира доц. Лозанов.

„Те още говорят предизборно пред камерите. Очакваме сега някакво политическо инженерство, да се измисли език, на който изведнъж едни тежки опоненти да започват да водят благи преговори. Не си го представям”, каза доц. Лозанов.

Скептицизъм, че ще бъде излъчен кабинет изрази и социологът Първан Симеонов.

„Това е базисно очакване”, каза Симеонов. Според него опциите оттук нататък са няколко.

„Борисов прави кабинет с първия мандат, който ПП няма да подкрепят очевидно”, каза Симеонов.

По думите му евентуалната подкрепа да дойде от някои от другите партии в парламента. „Или пък някои от ПП-ДБ вземе, че има особено мнение. Трудно ми изглежда, но … Въпросът е легитимен ли този вариант? И след „пералнята на изборите” въпросът е дали Борисов вече е толкова чист, за да я понесат хората. Моят отговор е – не”, каза Симеонов.

Според него за ПП-ДБ това е идеалният вариант, а всички други опции са им губещи.

„Вторият вариант е той да ги подкрепи с техния мандат. Но Борисов вече каза, че няма да го направи”, каза Симеонов.

Третата опция е да отидем на избори. Имало вариант и с третия мандат да бъде излъчен кабинет.

Още Новини

Back to top button