Промяна
Политика

Гълъб Донев проговори за издирването на Грозев: За нас този акт е неприемлив ВИДЕО

България и нейните институции са в постоянен контакт с журналиста Христо Грозев – много преди информацията за неговото издирване от Руската федерация да се превърне в гореща новинарска тема. Това коментира служебният премиер Гълъб Донев преди началото на заседанието на кабинета.

„Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както се твърди. След час руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да се яви в Министерството на външните работи за обяснение по случая.

България не е била информирано официално за повдигнатите срещу господин Грозев обвинения“, посочи още Донев.

„За нас този акт е неприемлив, представлява посегателство срещу свободата на словото и опит за сплашване на български гражданин. Правителството, чрез МВнР, ще изрази официален протест срещу обявяването за издирване и ще настоява за пълна информация”, категоричен бе Донев.

„Добре е също така да не забравяме, че в интерес на сигурността на г-н Грозев е действията за неговата защита от евентуална заплаха, да не се предоставят декларативно в новинарските емисии“, предупреди Гълъб Донев. 

Още Новини

Back to top button