Промяна
Политика

Деси Атанасова скочи на “Промяната“: Аматьори, спекулациите им не успяха

„Налага се обяснение на движението на колегите от „Продължаваме промяната”, което те може би няма да ви дадат. Но истерията стигна до такива размери, че една групичка от ПП се обявява за драматични протестни действия. В пленарна зала се спекулираше с текст, който не беше нито приет, нито гласуван. Това ясно показва  аматьорката несъстоятелност на „Продължаваме промяната”.

Както виждате те са вътре в зала, защото видяха, че спекулациите им няма да се увенчаят с успех. Толкова много лъжи сме  чували от тях, че вече очаквам освен това, че Бойко Борисов яде хора, да кажат че и ние с Дончев и Биков също ядем хора и заради това ще напуснат парламента”.

Това заяви Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание. Думите и са в отговор на действията на ПП, които ту напускаха пленарна зала, ту се връщаха в нея.

Десислава Атанасова напомни, че за ПП е практика да напускат парламента много преди Изборния кодекс да бъде внесен за разглеждане в НС.  

„Приехме това, което беше ангажимент към нашите избиратели, да имат избор как да гласуват. Това приехме. Текстовете на ДПС са текстове, обсъждани на комисии. Ние възприемаме, че трябва да има дебат, защото броячните машини гарантират, че няма да има нито един сгрешен протокол и невалидна бюлетина- Божанов  от ДБ също заяви, че приветства подобен дебат” разясни още народният представил от ГЕРБ.

Тя припомни думите на Кирил Петков, че ако хартиената бюлетина се приеме ПП няма да предложат правителство. Десислава Атанасова подчерта, че е абсурдно един закон да стане  заложник за съставянето на правителство.

Томислав Донев бе категоричен, че ПП са в предизборен режим и поведението им ясно го показва.  

„За разлика от тях, ние се  опитваме да приемем закони и да съставим правителство. Ако някои  реши професионално да се занимава с лов  на призраци, в един момент ще почне и ги  хваща”, каза още той.

Тома Биков заяви, че текстът предизвикал полемиките в парламента е стар и не  е бил  гледан  преди 10 секунди, а е разискван в комисии.

„Ние подкрепяме  нашите предложения, обявени преди година и половина. Ние спазваме предизборната си обещания и не знам защо от втория месец на този парламент ПП изведнъж изненадано  се усетиха, че имало предложение на ДПС? Надяваме се да се успокоят малко и да се концентрират върху работата си на народни представители, и да почнат да се държат адекватно, а не с подобни истерични действия да пораждат суматоха.

Още Новини

Back to top button