Промяна
Политика

Депутатът от ГЕРБ с мрачна прогноза за третия мандат

„Очевидно е, че отиваме към поредните предсрочни избори, но ГЕРБ ще подходи сериозно и с уважение към третия проучвателен мандат“, това каза на пресконференция в Разград депутатът от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен.

Той посочи, че хората ясно виждат къде е причината и кой е виновен за очакваните предсрочни избори, предаде БТА.

„Като политическа сила ГЕРБ-СДС направи всичко възможно и всевъзможни компромиси и отстъпки, предложи надпартиен кабинет, който щеше да отговори адекватно на високите обществени изисквания за стабилност на страната ни, но не беше приет“, ĸaзa Хюсмен.

Той добави, че винаги като човек и народен представител, както и неговите съпартийци в областта, са работили и ще продължат да работят в интерес на хората и за по-доброто бъдеще на региона и на България.

Гюнай Хюсмен, който бе областен управител на Разград, направи равносметка на извършеното по време на своя мандат и последното правителство на ГЕРБ за Разград и Лудогорието.

Той обясни, че основните ценности, от които се е ръководел при работата си тогава, са били изграждането на съвременна инфраструктура с добри пътища, създаване на благоприятна среда за бизнеса, подкрепа за културата, съпричастност към хората в неравностойно положение и възрастните, както и грижа за децата и подрастващите.

Народният представител коментира и актуалната ситуация в парламента и приетите законодателни решения.

В пресконференцията участваха също областният координатор на ГЕРБ – Разград Владимир Димитров, общинският координатор Наско Анастасов и общинският съветник Галина Георгиева. По отношение на очакваните поредни избори Димитров заяви, че в ГЕРБ-Разград винаги са подготвени за избори.

Георгиева от своя страна представи данни какви целеви средства са били отпуснати на община Разград през последните шест години. Тя отбеляза, че без подкрепа на държавата, общини с мащаба на Разград не могат със собствени приходи да реализират големи инфраструктурни проекти, при това без значение кой е начело на съответната община.

Още Новини

Back to top button