Промяна
Политика

Денков издаде спешна наредба

Премиерът акад. Николай Денков възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР – Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре. Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат.

Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната.

Ослепителна бяла светлина прониза нощното небе над Карнобат, последва оглушителен тътен и… ВИДЕО

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция.

С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Още Новини

Back to top button